Edukacioni centar

Etno brvnara “Groš”

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Etno brvnara Groš je idealno mesto za one koji žele da uživaju u autentičnoj hrani u prirodnom okruženju, daleko od užurbane gradske atmosfere. Dok se gosti opuštaju u tradicionalnom ambijentu, njihova čula će biti očarana različitim ukusima i mirisima koji potiču iz kuhinje etno brvnare.

Glavna atrakcija brvnare Groš je tradicionalni leskovački roštilj koji se priprema na otvorenom, na drvenom uglju, i služi se na zemljanim i drvenim posudama, kao što su to radili i naši preci. Pored toga, gosti mogu uživati u različitim specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje, kao i u velikom izboru gotovih jela, sačeva i pečenja.

Međutim, ono što etno brvnaru Groš čini posebnom su njihovi interni specijaliteti koji nose originalne nazive i koji se pripremaju na tradicionalan način. Gosti mogu isprobati čobanski biftek, kosački ražnjić, stek na momački način, moravski san i seljačko meso na žaru, koji su ne samo ukusni, već i vizualno impresivni.

Uz ukusnu hranu, gosti etno brvnare Groš mogu uživati i u tradicionalnom gostoprimstvu Leskovčana. Vlasnici brvnare, koji su i sami iz tog kraja, dočekuju goste sa osmehom i ljubaznošću, nudeći im toplu dobrodošlicu i prijateljsku atmosferu.

#etnobrvnaragros #etno #hrana #rostilj #leskovac #sharebalkan

Ova publikacija je napravljena uz pomoć sredstava Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija pod brojem CCI No 2014TC16I5CB007. Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je UG Edukacioni Centar i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa.

Podelite na društvenim mrežama

Još iz kategorije blog

VR

VR je skraćenica za "virtualnu stvarnost" (engl. "virtual reality"). To je tehnologija koja omogućava stvaranje simulirane stvarnosti, odnosno okruženja koje
VR (Virtualna stvarnost) je tehnologija koja omogućava korisnicima da dožive virtuelno okruženje koje simulira stvarni svet. U oblasti turizma, VR
Leskovačko narodno pozorište je važan faktor u očuvanju kulturnog identiteta Leskovca i predstavlja značajnu kulturnu instituciju u Srbiji. Tokom godina,