Edukacioni centar

O nama

Edukacioni centar

Misija i vizija

Naša misija je da podržimo i promovišemo razvoj demokratskog društva u Srbiji kroz razvoj koncepta doživotnog učenja u zajednici, podstičući zajednicu za razvoj volonterizma i filantropije, promociju interkulturalnih vrednosti i tolerancije, podršku i prevenciju procesa smanjenje siromaštva.

Naša vizija je da doprinesemo stvaranju društva kojem svaki pojedinac ima priliku da ostvari svoj puni potencijal i uživa u jednakim mogućnostima. Želimo da budemo ključni akteri u razvoju demokratskog društva u Srbiji, gde se doživotno učenje u zajednici prepoznaje i podržava kao sredstvo za lični, profesionalni i socijalni napredak.

Delokrug rada

Organizacija je osnovana u oktobru 2000. godine sa ciljem da podrži i promoviše razvoj demokratskog društva u Srbiji. Verujemo u važnost doživotnog učenja u zajednici i angažujemo se u razvoju koncepta koji to podržava. Naš rad je usmeren ka podsticanju zajednice na aktivno učešće u volonterizmu i filantropiji, promociji interkulturalnih vrednosti i tolerancije, kao i podršci i prevenciji procesa smanjenja siromaštva.

Edukacioni centar (EDC) sprovodi svoju misiju kroz tri strateška pravca:

  • Prvi pravac je program održivog razvoja koji se fokusira na podršku ruralnom razvoju. Kroz ovaj program radimo na unapređenju poljoprivrednih tehnika, razvoju lokalnih resursa i podsticanju ekoloških praksi kako bismo doprineli održivom razvoju zajednica u ruralnim područjima.
  • Drugi pravac je program za mlade, gde se angažujemo u radu sa mladima i pružanju podrške njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Kroz različite obrazovne i mentorske programe, stvaramo mogućnosti za njihovu aktivnu participaciju u društvu, razvijamo njihove veštine i podstičemo preduzetnički duh.
  • Treći pravac je program podrške procesima reformi sistema socijalne zaštite. Svesni smo izazova sa kojima se susreću ljudi koji se oslanjaju na socijalne usluge i resurse, stoga radimo na identifikaciji ključnih problema i zagovaranju za promene kako bismo unapredili sistem socijalne zaštite i obezbedili pravičnije uslove za sve građane.

Kroz naše aktivnosti i programe, želimo da unapredimo životne uslove u ruralnim područjima, pružimo podršku onima koji se suočavaju sa socijalnim izazovima, osnažimo mlade da budu aktivni građani i promovišemo demokratske vrednosti i participaciju u društvu.

Dostignuća i rezultati

Partneri i saradnici

Tim i osoblje

Igor Stajić

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Dimitrije Stajić

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Preporučujemo

Zapošljavanje I osnaživanje preduzetništva

Projekat "Zapošljavanje i osnaživanje preduzetništva" predstavlja saradnju Edukacionog centra iz

Reaguj na neravnopravnost!

Projekat je osmišljen da pruži dva preventivna pravca podrške za

VR

VR je skraćenica za "virtualnu stvarnost" (engl. "virtual reality"). To

Podelite na društvenim mrežama