Edukacioni centar

SHARE BALKAN/PODELI BALKANSKI

Vrednost projekta

Nema podataka

Period implementacije

12 meseci

Projekat “SHARE BALKAN/PODELI BALKANSKI” ima za cilj transformaciju prekograničnog područja između Kyustendila u Bugarskoj i Leskovca u Srbiji u privlačnu turističku destinaciju sa održivim razvojem. Partneri iz oba regiona su se udružili kako bi iskoristili bogato kulturno, istorijsko i prirodno nasleđe ovih područja i kreirali inovativne turističke proizvode i usluge.

Glavni fokus projekta je na razvoju održivog turizma koji će doneti koristi lokalnim zajednicama, podstaknuti ekonomski rast i unaprediti turističku ponudu. Partneri donose svoje iskustvo iz oblasti kulturnog, zdravstvenog i wellness turizma, kao i turizma edukacije i doživljaja, kako bi stvorili jedinstvene turističke proizvode koji će privući domaće i međunarodne posetioce.

Jedan od ključnih elemenata projekta je upotreba inovativne VR (virtualne stvarnosti) platforme koja će pružiti jedinstveno iskustvo posetiocima. Kroz virtuelne ture, posetioci će moći da istraže kulturne znamenitosti, prirodne lepote i lokalne tradicije ovog prekograničnog područja. To će povećati vidljivost destinacije i privući pažnju turista širom sveta.

Takođe, projekat će organizovati različite događaje kao što su tradicionalni festivali, manifestacije i gastronomske degustacije kako bi se promovisala lokalna kultura i tradicija. Ovi događaji će takođe pružiti priliku za interkulturalnu razmenu i bolje razumevanje između lokalnih zajednica.

Partneri će takođe razmenjivati najbolje prakse, informacije i znanja kako bi stvorili osnovu za dalji razvoj turističke industrije u ovom prekograničnom području. Cilj je uspostaviti prekogranične klustere, lanac snabdevanja i zajedničko regionalno brendiranje turističkih proizvoda.

Rezultati projekta:

Ukupan cilj projekta je da stvori održive ekonomske prilike, otvori nova radna mesta i poboljša kvalitet života lokalnog stanovništva. Takođe, želimo da povećamo svest o kulturnom, istorijskom i prirodnom nasleđu ovih područja i promovišemo ih kao jedinstvene turističke destinacije.

Partneri i saradnici:

  • No Frontiers 21 Century Association

Kontakt informacije:

Edukacioni centar
Masarikov Trg 32, Leskovac 16000
edcentar@gmail.com
Tel. 016/215 413

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zapošljavanje I osnaživanje preduzetništva

Projekat "Zapošljavanje i osnaživanje preduzetništva" predstavlja saradnju Edukacionog centra iz

Reaguj na neravnopravnost!

Projekat je osmišljen da pruži dva preventivna pravca podrške za