Masarikov trg 32, 16000 Leskovac edcentar@gmail.com +381 16 215 413

ISE DOO, Chrono

Chrono je lokalna inicijativa socijalnog preduzetništva kojoj je pravni okvir za delovanje dala ISE DOO (Inicijativa za socijalno preduzetništvo), čiji je jedan od ogranaka.

Naša firma u svoje proizvode unosi i vrednosti civilnog društva tako da paralelno promoviše zdrave stilove života kroz izbor najkvalitetnijih, kad god je moguće, lokalnih sirovina, sa misijom socijalnog osnaživanja marginalizovanih grupa. Vodeći se tim, proizvodi Chrono.rs imaju, pored ostalih sastojaka i brašna mlevena u malim lokalnim mlinovima i začinsko bilje ručno ubrano u čistoj prirodi od strane lokanog stanovništva. Od sirovina koje dolaze iz uvoza (himalajska so, pirinčano brašno) biramo isključivo proizvode prve klase.

Naš proizvodni proces sastoji se, u svom najvećem delu, od ručnog rada, tako da proizvod ima jaku socijalnu notu. Pakovanje je dizajnirano tako da se ručno lepe nalepnice na kesicama, nakon čega se one  pune na poluautomatskoj mašini, gde je neophodno ljudsko prisustvo. Kesice se zatim ručno zatvaraju unapred pripremljenim nalepnicama uz končić za lakše otvaranje i pakuju u transportne kutije. Kupovinom svake kesice Chrono mešavine, sa celokupnim iznosom novca koji nije potrošen na nabavku sirovina, odnosno sa 100% profita, pomažete da teško zapošljive grupe ljudi ostvare svoju zaradu, a lokalna organizacija Edukacioni Centar iz Leskovca dobije podršku za svoj program razvoja sličnih inicijativa socijalnog preduzetništva.